Dag 8 (13 Nov.): een hoger niveau

13 november 2024 - Xining, China

Rare titel natuurlijk, want deze hele reis is sowieso dag op dag een feestje qua mooie ontmoetingen. Qua niveau zitten we nu wel zo’n 1,5 km hoger dan de afgelopen week. We zitten namelijk in een hotelkamer in Xining dit korte blogje te schrijven.

Prachtige wolkenluchten met hoge bergpieken

Het is hier 22:15 op dit moment en uit een stukje zelf-zorg besloten we net de blog morgen af te gaan maken. Deze dag begon om 4.15 vanochtend en ook al sliepen we vanmiddag even 1,5 uur: na de vliegreis van Chengdu naar Xining, alle contacten die we vandaag hadden met het Amdo Craft team en met een groep Vrienden is een nachtrust nu wel welkom. De jetlag is nog niet geheel uitgewoed en we merken net als vorige keer dat je lijf even zal moeten wennen aan dat het klimaat hier totaal anders is: de lucht is wat ijler (je zit op 2200 meter) en het is veel kouder maar heel fijn. Waar we ook van genieten is dat het kraakhelder is in vergelijking met Chengdu waar we een week de zon niet zagen en al helemaal geen sterren vanwege de smog. Hier hebben we zowel sterren als de maan al weer gezien.

De maan!

Er is een hoop meer te vertellen en we hebben al weer diverse mooie mensen ontmoet. Morgen vertellen we meer, over de stad, over Amdo Craft, over nieuwe contacten etc.

Alvast meer foto’s van vandaag kijken? Dat kan hier!

1. Frederike Schouten:
    13 november 2024
    Fijn dat jullie goed zijn aangekomen. Ben benieuwd naar de verdere avonturen😀
  2. Little Blue Sheep:
    14 november 2024
    Nou, het volgende avontuur staat weer klaar en woord en beeld 😉.
  3. Jennifer Kamp:
    13 november 2024
    Wat een mooie afronding van Chengdu hebben jullie gehad? Waar gaan Ray en (op den duur) Katja naartoe? Fijne tijd verder!
  4. Little Blue Sheep:
    14 november 2024
    Ray en Katja gaan dan terug naar hun moederland, Engeland/ Zwitserland.
  5. Henk en Swanice:
    13 november 2024
    Wat heerlijk om de zon weer te zien! Fijne reis verder
  6. Little Blue Sheep:
    14 november 2024
    De lucht hier: fris! Is heerlijk. Binnen is het overal wel errug warm.