Dag allemaal – en wat jij kunt doen!

21 november 2024 - Zwijndrecht, Nederland

Kom je hier om de reisverslagen van de reis van 2024 te lezen? Klik dan hier om naar het eerst verhaal te gaan

__________________________________________________________________________________________________________________________

Alweer een jetlag (wellicht weet je het Chinese woord daar nog voor), maar nu in Nederland. Een terugblik én vooruitblik, met een paar tips én een vraag aan jou. En niet te vergeten: een overzichtsfilmpje van alle vakmensen die we ontmoetten!

2 werelden?

Diverse ‘mee-levers’ noemden het al: ‘wát een andere wereld waarover jullie schrijven en filmpjes maken!’  En inderdaad: die wereld is op diverse punten totaal anders dan Nederland. De fysieke afstand tussen die werelden kostte ons qua reistijd bijna 30 uur van hotel naar huis, dus we waren blij dat we gezond en wel weer thuis waren.

Thuisgekomen blikken we terug op een prachtige reis waar we heel dankbaar voor zijn. In dit overzichtsfilmpje zie je alle inspirerende vakmensen die we in deze 2 weken ontmoetten. Wie kende jij nog niet?

Het maakt ons bescheiden en relativerend om te beseffen hoe ongelofelijk klein Nederland in deze grote wereld is. We voelen ons bevoorrecht dat we daar zoveel mooie mensen mochten ontmoeten en nieuwe vrienden konden leren kennen. We zijn ook bevoorrecht door voor ons ‘normale’ zaken zoals vrijheden, sociale zorg etc.

Craftsman van Blue Sheep die we toevallig  ontmoetten bij de shop

Thuis verbonden met China

We zijn inmiddels hard bezig gegaan met het verwerken van de vele producten die we al mee konden nemen uit China. Een ander deel is nog onderweg en zal later arriveren, maar we kunnen bijvoorbeeld zondag al wat vertellen in onze kerkelijke gemeente (de Brandaris in Rotterdam) waarbij we ook al een ‘winkeltje’ inrichten.

En jij?

We schreven het al eerder: we zijn enorm blij met het meeleven en meelezen van zoveel mensen. Dat was ook eigenlijk ons doel en verlangen: dat deze reis meer mensen mocht verbinden met het werkveld van Little Blue Sheep in China. Een werkveld dat zoveel meer inhoud heeft dan puur ‘producten’.

Was je geraakt of voel je je betrokken door hoe het werk van vrienden in China er uit ziet? Dan wil je vast weten hoe je zelf betrokken kunt zijn en hen concreet kunt helpen.

Wat kun jij doen?

Je snapt intussen vast wel: het gaat niet alleen om product-verkoop. De mensen, verhalen en activiteiten die achter die producten schuil gaan, díe maken het waard om vanuit Nederland met hen verbonden te zijn. Hoe?

1.      Als je eens een cadeautje nodig hebt met betekenis/waarde, bezoek dan eens onze webshop www.LittleBlueSheep.nl  of bel om (vrijblijvend!) langs te komen bij ons winkeltje in ons huis. Onze contactgegevens lees je verderop. En wist je dat je bij de producten bijpassende informatiekaartjes krijgt waarmee het verhaal van die producent verteld wordt? Zo verkopen we niet alleen een product, maar ook het verhaal.

2.      We hebben jou nodig om te weten waar goede vertel- en verkoopmogelijkheden zijn. Is er in jouw kerk/groep/omgeving een gelegenheid dat we onze verhalen mogen vertellen en de producten kunnen verkopen, neem eens contact met ons op. We hebben ervaring met heel uiteenlopende verkopingen. Van vrouwendagen met duizenden bezoekers, tot verjaardagsfeestjes waar we een kamertje in een woning tot winkel mochten omtoveren. En van kerkelijke bijeenkomsten tot en met goede doelen markten. Overal waar mensen bij elkaar komen en waar standruimte niet te duur is zouden wij graag komen met onze verhalen en producten. Denk je met ons mee?

3.      Denk eens of je in eenmalige of periodieke giften het werk structureel wilt steunen. Dan is het natuurlijk eenvoudig om te verwijzen naar onze webpagina daarover (https://donateurs.littlebluesheep.nl/) maar wellicht wil je eerst eens meer weten. Nou, dat is dan fijn, want wij willen er graag meer over vertellen! Neem je contact met ons op?

Alsnog of nogmaals meereizen? Dat kan via deze links naar alle filmpjes (23 stuks!) , alle verhalen en alle foto’s  (14 albums) van deze onvergetelijke reis.

Contact

Wil je contact met ons? Stuur een mailtje naar [email protected] of een bericht naar onze Whatsapp: Marnix of Karin

Hartelijke groet!

Karin en Marnix

1. Rianne Bourgonje:
    21 november 2024
    Dit vind ik tof! Eerst mochten we van een afstandje met jullie mee kijken naar de avonturen die jullie beleefden.. maar nu kunnen we zelf ook die verbindingen maken en de verhalen doorvertellen.
    Ik mail graag wat ideeën die bij me opkomen.
    Fijne tijd gewenst zondag met het vertellen van jullie verhaal en het doorvertellen van hun verhaal!
  2. Little Blue Sheep:
    23 november 2024
    Dank je wél Rianne, en wat heb je dat mooi verwoord!
  3. Gosse en Talina:
    22 november 2024
    Wat een goed bericht dat jullie weer veilig thuis zijn. Sterkte met de jetlag, en met het “landen” in ons Nederlandje.
    Succes met jullie little blue sheep, Gods zegen!
  4. Little Blue Sheep:
    23 november 2024
    Dank je wel Gosse en Talina! Heel fijn dat jullie ook deze reis weer meeleefden -en lazen! Graag tot ziens in Zwijndrecht 😉
  5. Frederike Schouten:
    22 november 2024
    Fijn dat jullie goed en veilig thuis gekomen zijn. Dank voor alle verhalen, foto’s en filmpjes. Ik kijk uit naar as zondag.
  6. Little Blue Sheep:
    23 november 2024
    Dank voor je meeleven Frederike, dat waarderen we enorm!
  7. Jantine Smit:
    25 november 2024
    Geweldig wat jullie doen en om mee te kunnen lezen/ leven. We komen graag een keer in de winkel shoppen
  8. Little Blue Sheep:
    25 november 2024
    Leuk dat jullie weer meereisden Jantine! Van harte welkom om te komen shoppen, ik zie je berichtje in de Whatsapp wel langskomen 😉